Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πράσινης Ανάπτυξης στην Κύπρο

Ο Παγκόσμιος Τελικός του ClimateLaunchpad 2017 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και την Τετάρτη, 17 και 18 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.

Νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν η Bio Alkanol Gel (Κένυα, έπαθλο €10.000), η ΜEDUSOIL (Ελβετία, €5.000) και η ομάδα Vienna Textile Lab (Αυστρία, €2.500).

Συνολικά δέκα ομάδες εξασφάλισαν θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης Climate-KIC, το επιχειρηματικό «σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups, με δυνατότητα διεκδίκησης χρηματοδότησης μέχρι €95.000.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε επάξια η “byeplastic”, η οποία παράγει βιοπλαστικά, η “Save Your Planet” με τη δημιουργία εκπαιδευτικών κινούμενων σχεδίων σε σχέση με το περιβάλλον και η “OceaniCO2” που ασχολείται με τον καθαρισμό λυμάτων πλοίων με ταυτόχρονη παραγωγή βιομάζας..

Ο Διαγωνισμός είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC και καταπιάνεται με την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Συνολικά συμμετείχαν 964 start-ups από 35 χώρες και υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. 105 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Παγκόσμιο Τελικό.

Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού στην Κύπρο ήταν η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ...